Op Molenpad in Zeeland-Noord
(41 korenmolens)

In deze uitgave in de Op Molenpad reeks staan de 41 overgebleven korenmolens in Zeeland-Noord centraal. Op boeiende wijze worden de diverse typen korenmolens op de drie meest noordelijk gelegen Zeeuwse eilanden - Tholen en St. Philipsland (10), Schouwen-Duiveland (11) en Walcheren (20) - op aansprekende wijze voor een breed publiek in woord en beeld gebracht.

De grote variatie aan korenmolentypen - ronde stenen grondzeilers, stellingkorenmolens, Zeeuwse achtkante molens en een standerdmolen, een zeskante en miniatuurmolen - maakt Zeeland-Noord tot een aantrekkelijk gebied om zelf op molenpad te gaan.Aan de hand van de in de molengids opgenomen fiets- en wandelroutes met tal van leuke tips van geselecteerde pleisterplaatsen in de regio neemt de auteur - historicus/journalist en gewezen vrijwillig molenaar - u mee op molenpad. Van elke korenmolen in Zeeland-Noord zijn de historie, bouw, kenmerken en andere wetenswaardigheden opgenomen. Met deze informatie in de hand wordt uw molentocht zeker een ware belevenis en gaan de molen ook echt voor u leven!

Brasser's korenmolen is vanaf 1712 onafgebroken in bedrijf.
Brasser's korenmolen

In deze toeristische molengids wordt tevens de werking van een korenmolen aan de hand van schematische afbeeldingen uitgelegd. Ook wordt vermeld welke korenmolens regelmatig draaien, zijn te bezoeken en waar men meelproducten kan kopen om zelf aan de slag te gaan. De helder geschreven tekst wordt afgewisseld met niet eerder gepubliceerde kleurenfoto's, schematische molenafbeeldingen en een overzichtskaartje van alle 41 beschreven korenmolens. Kortom, een kleurrijke en praktische toeristische molengids die een ieder die geïnteresseerd is in de molens in Zeeland-Noord niet ongelezen en onbekeken mag laten.

Bestel deze molengids (ISBN-90-804193-3-8) door overmaking van 7,50 (incl. porto- en verpakkingskosten) op IBAN: NL28INGB0006966832 t.n.v. Hanova Media Productions te Noordhoek o.v.v. Molenpad ZN. Gaarne bij girotel of bankoverschrijving uw adresgegevens vermelden i.v.m. toezending pakket. Uw bestelling wordt vervolgens z.s.m. verstuurd. Voor eventuele vragen kunt u bellen naar: 0168-405817.