Op Molenpad op de Veluwe

Op Molenpad op de VeluweIn deze uitgave in de Op Molenpad reeks staan de 44 overgebleven molens op de Veluwe centraal. Op boeiende wijze wordt ingegaan op de rol die de 30 resterende wind- en 14 watermolens eeuwenlang speelden. Verspreid over de dorpen en steden, zoals Arnhem, Wageningen en Hattem, is nog een rijke variatie aan korenmolens te vinden. U treft er zowel ronde stenen en achtkante stellingkorenmolens aan, evenals bijzondere watermolens. Alle resterende molens op de Veluwe worden op aansprekende wijze voor een breed publiek in woord en beeld gebracht.

Aan de hand van de in deze toeristische molengids opgenomen fiets- en autoroutes neemt de auteur - historicus/journalist en gewezen vrijwillig molenaar - u mee op molenpad. Van elke molen is een kleurenfoto opgenomen met een beschrijving van de (bouw)historie, bijzondere kenmerken, wetenswaardigheden en bezoekmogelijkheden. Tal van leuke pleisterplaatsen en aanvullende toeristische tips maken van uw molentocht een ware belevenis! Deze uitgave is niet alleen bedoeld voor de molentoerist. De molenliefhebber beschikt over een up-to-date molenbestand en de streekbewoner krijgt een goed beeld van de diverse molens in zijn eigen woongebied.

Tevens wordt de werking van een windkoren- en watermolen aan de hand van schematische afbeeldingen uitgelegd. Ook wordt vermeld wanneer de molens draaien, wanneer ze te bezoeken zijn en of er meelproducten te koop zijn. Op een overzichtskaartje zijn alle 44 beschreven molens genummerd aangegeven, zodat u snel uw weg kunt vinden op de Veluwe. Kortom, een kleurrijke en praktische molengids voor een ieder die op een leuke manier kennis wil maken met de molens op de Veluwe.

ISBN 90-76947-09-0

Prijs 7.50

Bestel deze molengids (ISBN-90-76947-09-0) door overmaking van 7,50 (incl. porto- en verpakkingskosten) op IBAN: NL28INGB0006966832 t.n.v. Hanova Media Productions te Noordhoek o.v.v. Molenpad VE. Gaarne bij girotel of bankoverschrijving uw adresgegevens vermelden i.v.m. toezending pakket. Uw bestelling wordt vervolgens z.s.m. verstuurd. Voor eventuele vragen kunt u bellen naar: 0168-405817.