Op Molenpad in Midden Brabant          (2002) ISBN 90-76947-02-3

(44 wind- en waterkorenmolens in woord en beeld)

NIEUW 

In deze achtste uitgave in de Op Molenpad reeks staan de 44 overgebleven wind- en waterkorenmolens in Midden-Brabant centraal. Verspreid over de dorpen en steden treft u nog een rijke variatie aan korenmolens. Deze stellingkorenmolens, beltkorenmolens, standerdmolens, waterkorenmolens en een grondzeiler worden op aansprekende wijze voor een breed publiek in woord en beeld gebracht.

 Venbergse Watermolen, Valkenswaard

Foto: In de zomer draait het waterrad van de Venbergse watermolen in Valkenswaard regelmatig rond.

 

Aan de hand van de in deze toeristische molengids opgenomen fiets- en wandelroutes neemt de auteur - historicus/journalist en gewezen vrijwillig molenaar - u mee op molenpad. Van elke molen is een kleurenfoto opgenomen met een beschrijving van de (bouw)historie, bijzondere kenmerken, wetenswaardigheden en bezoekmogelijkheden. Tal van leuke pleisterplaatsen en aanvullende toeristische tips maken van uw molentocht een ware belevenis! Deze uitgave is niet alleen bedoeld voor de molentoerist. De molenliefhebber beschikt over een up-to-date overzicht van het molenbestand in de regio en de streekbewoner krijgt een goed beeld van de diverse molens in zijn eigen woongebied.

Tevens wordt de werking van zowel een wind- als waterkorenmolen aan de hand van schematische afbeeldingen uitgelegd. Ook wordt vermeld wanneer de molens te bezoeken zijn en of er meelproducten te koop zijn. Op een overzichtskaartje zijn alle 44 beschreven molens genummerd aangegeven, zodat u snel uw weg kunt vinden in Midden-Brabant. Kortom, een kleurrijke en praktische molengids voor een ieder die op een leuke manier kennis wil maken met de molens van Midden-Brabant.

Bestel deze uitgave ISBN (90-76947-02-3) door overmaking van 7,50 (incl. porto- en verpakkingskosten) op IBAN: NL28INGB0006966832 t.n.v. Hanova Media Productions te Noordhoek o.v.v.MB boekje. Gaarne bij girotel of bankoverschrijving uw adresgegevens vermelden i.v.m. toezending pakket. Uw bestelling wordt vervolgens z.s.m. verstuurd. Voor eventuele vragen kunt u bellen naar: 0168-405817.