Op Molenpad in Drenthe

Op Molenpad in DrentheIn deze uitgave in de Op Molenpad reeks staan de 35 overgebleven windmolens in de provincie Drenthe centraal. Op boeiende wijze wordt ingegaan op de rol die de verspreid over de dorpen en stadjes staande 32 korenmolens eeuwenlang speelden. Tot de rijke variatie aan korenmolens behoren zowel ronde stenen en achtkante stellingkorenmolens, evenals beltkorenmolens en grondzeilers. Ook zijn er nog 2 koren-oliemolens, en een achtkante poldermolen. Al  deze resterende molens in Drenthe worden op aansprekende wijze voor een breed publiek in woord en beeld gebracht.

Aan de hand van de in deze toeristische molengids opgenomen fietsroutes neemt de auteur - historicus/journalist en gewezen vrijwillig molenaar - u mee op molenpad. Van elke molen is een kleurenfoto opgenomen met een beschrijving van de (bouw)historie, bijzondere kenmerken, wetenswaardigheden en bezoekmogelijkheden. Tal van leuke pleisterplaatsen en aanvullende toeristische tips maken van uw molentocht een ware belevenis! Deze uitgave is niet alleen bedoeld voor de molentoerist. Ook de molenliefhebber beschikt over een up-to-date molenbestand en de streekbewoner krijgt een goed beeld van de diverse molens in zijn eigen streek.

Tevens wordt de werking van een koren- en oliemolen aan de hand van schematische afbeeldingen uitgelegd. Ook wordt vermeld wanneer de molens draaien, wanneer de (museum)molens te bezoeken zijn en of er meelproducten te koop zijn. Op een overzichtskaartje zijn alle 35 beschreven molens genummerd aangegeven, zodat u snel uw weg kunt vinden in Drenthe. Kortom, een kleurrijke en praktische molengids voor een ieder die op een leuke manier kennis wil maken met de molens in de provincie Drenthe.

ISBN 90-76947-07-4

Prijs 7.50

Bestel deze molengids (ISBN-90-76947-07-4) door overmaking van 7.50 (incl. porto- en verpakkingskosten) op IBAN: NL28INGB0006966832 t.n.v. Hanova Media Productions te Noordhoek o.v.v. Molenpad DR. Gaarne bij girotel of bankoverschrijving uw adresgegevens vermelden i.v.m. toezending pakket. Uw bestelling wordt vervolgens z.s.m. verstuurd. Voor eventuele vragen kunt u bellen naar: 0168-405817.