Wat wij doen:

auteur drs. Hans Ouweneel

De afgelopen jaren hebben we copy- en PR-werkzaamheden verricht ten behoeve van de volgende (toonaangevende) bedrijven en organisaties:

Interviews voor vaktijdschriften bij: ANWB, Batavus, Brink Trekhaken, Betonson Arkel, Bavaria, NV Duinwaterbedrijf Zuid-Holland, Electrolux, Gemeente Coevorden en Dordrecht, Hollandia Kloos, Mourik Groot-Ammers, NedCar, Philips Display Components, PTT Telecom, Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek, Sara Lee/Douwe Egberts en nog vele andere bedrijven en instellingen.

Bedrijfshistorische publicaties voor: Fiat Auto Nederland (importeur Fiat, Alfa Romeo en Lancia) ENECO (voorheen Regionaal Energiebedrijf Dordrecht)
en Pon (importeur van o.a. Skoda).

Eindredactie en PR van drie bekroonde streekhistorische uitgaven:

'Holland rond 1840' - aspecten van het dagelijks leven op het Hollandse platteland
(1990) uitgegeven ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Noord- en Zuid-Holland (ISBN 90-6455-115-4)

'De molens van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden' - van maalwerktuigen tot cultuurmonumenten
(1993) Stichting Publikaties Albasserwaard en Vijfheerenlanden (ISBN 90-5166-312-9)

'Eenheid en scheiding' - historische schetsen van Molenaarsgraaf en Brandwijk
(1994) jubileumuitgave ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Molenaarsgraaf (ISBN 90-72134-06-0)

Verder zijn er diverse artikelen gepubliceerd in het regionale business-to-buisiness magazine Busy en het regionale lifestyle magazine Waardselekt in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden De fondslijst van uitgeverij Hanova Media Productions, gespecialiseerd in bedrijfs- en cultuurhistorie, vervoer, recreatie en toerisme vindt u onder de tabs "autoboekjes" en "molenboekjes".

Tot onze klanten behoort Smile technisch uitzendbureau met vestigingen in Dordrecht, Terneuzen, Helmond, Klundert, Spijkenisse (Samac), Berlijn (D) en Hull (UK), waarvoor wij een viertalige nieuwsbrief verzorgen.

In Dakenraad, een tweemaandelijks vakblad voor dakspecialisten, ontwerpers, bouwers en beheerders, hebben wij in de serie Molens en daken artikelen verzorgd over 5 molentypen: de standerdmolen, wipmolen, achtkante molen, ronde stenen molen en watermolen.

In opdracht van camping De Victorie te Meerkerk, die is aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie (SVR), hebben wij de tekst, foto’s en productie ten behoeve van een overzichtskaart van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden met fietsroutes en toeristische informatie van de diverse dorpen verzorgd.

De rijke historie van Skoda

De complete productie van deze uitgave is in opdracht van en in samenwerking met Pon Mobiel B.V. in Leusden verzorgd door Hanova Media Productions.

 

De rijke historie van Skoda