De glorieuze traditie van Alfa Romeo
90 jaar Alfa Romeo historie in woord en beeld

inhoudsopgave

De glorieuze traditie van Alfa Romeo

De glorieuze traditie van Alfa Romeo

Alfa Romeo - MilanoDe kleurrijke uitgave 'De glorieuze traditie van Alfa Romeo' van drs. Hans Ouweneel - historicus/journalist en Alfa Romeo liefhebber is mede dankzij de medewerking van de Alfa Romeo (race)clubs en registers tot stand gekomen. Alle bekende actuele en klassieke Alfa modellen, de vooruitstrevende techniek en het design, de merkhistorie en de successen in de racerij zijn voor een breed publiek op boeiende wijze in woord en beeld gebracht met vele niet eerder gepubliceerde foto's.

Alfa Romeo heeft zich vanaf de oprichting in 1910 ontwikkeld tot het meest sportieve volumemerk met een rijke variatie aan spraakmakende modellen. Dit nobele Milanese automerk is een legende vanwege het passionele karakter, de eigenzinnige styling en high-tech constructies, ongeacht of het om een sportsedan, volbloed coupé, rasechte spider of limousine gaat. Kenmerkend is dat al vanaf het begin de winnende techniek van de racemodellen ook in de seriewagens werd ingebouwd. De rijke traditie van Alfa Romeo staat centraal in bovengenoemde 68 pagina's tellende full-color A5-formaat uitgave. De racerij loopt hierbij als een rode draad door de merk- en modelhistorie. Kortom, een handig naslagwerk met een actueel overzicht van alle bekende serie- en racemodellen van Alfa Romeo vanaf 1910 tot nu.

Alfa 147

Gezinswagens die races winnen
In hoofdstuk 1 wordt in het kort een beeld gegeven van de huidige generatie Alfa Romeo's met speciale aandacht voor de Alfa 155 V6TI, waarmee Nicola Larini in 1993 het prestigieuze DTM-kampioenschap op zijn naam schreef, en de succesvolle Alfa 156 Challenge. In hoofdstuk 2 wordt het roemruchte raceverleden van Alfa Romeo geschetst aan de hand van de succesvolle P2 en P3 renwagens en de Alfetta en Tipo 33 racewagens. De vooroorlogse modellen 24 HP Torpedo, RL, 6C en 8C komen aan bod in hoodstuk 3. In hoofdstuk 4 wordt beschreven hoe Alfa Romeo met de naoorlogse 1900 en vervolgens de Giulietta, 2000/2600, Giulia en Bertone succesvol de omslag maakte van ambachtelijke autobouwer naar massaproducent van sportieve gezinswagens die races winnen. De Alfa Romeo's uit de jaren zeventig, tachtig en negentig, zoals de Montreal, Alfasud, Alfetta, Giulietta, Alfa 6, 90, 75 en SZ/RZ, passeren in hoofdstuk 5 de revue.

Alfa Romeo 2000 Spider

Klassiekeroverzicht
In hoofdstuk 6 wordt nader ingegaan op wat er zoal komt kijken bij de aanschaf van een Alfa klassieker met tips voor aankoop en restauratie. Daarna volgt een overzicht van alle naoorlogse Alfa klassiekers met vermelding van bouwjaren, productie-aantallen en motorgegevens en een overzicht van een aantal racetriomfen met Alfa Romeo's. Het boekje wordt gecompleteerd met de adresgegevens van alle Nederlandse Alfa (race)clubs en registers en andere nuttige adressen. Ook wordt kort ingegaan op de diverse mogelijkheden om zelf (historisch) te racen met een Alfa Romeo. In het boekje zijn tevens een aantal advertenties opgenomen van bedrijven die de temperamentvolle Italiaanse levensstijl uitdragen en/of interessante producten aanbieden voor Alfa Romeo liefhebbers.

 

Deze uitgave (ISBN 90-804193-5-4) is verkrijgbaar bij de uitgever door overmaking van Euro 7,50 (incl porto- en verpakkingskosten) op IBAN NL28INGB0006966832 ten name van Hanova Media Productions te Noordhoek met vermelding "ALFA boekje".

Gaarne bij girotel of bankoverschrijving uw adresgegevens vermelden i.v.m. toezending pakket. Uw bestelling wordt vervolgens z.s.m. verstuurd. Voor eventuele vragen kunt u bellen naar: 0168-405817.